T. +31 78 - 652 26 33

Mijn Jansen: Inloggen Aanvragen

 
 
 

Oude Botlekbrug binnen

27 november 2017
Van oktober tot en met december zijn in etappes de brugdelen van de oude Botlekbrug afgeleverd op de ontmantelingswerf van Jansen Recycling Group in Vlaardingen. Het totale gewicht van alle delen ligt rond de 6.000 ton.

Op 6 december en 23 november jl. zijn in Vlaardingen met succes de grootste brugdelen gelost van de oude Botlekbrug. Met een bok zijn de brugdelen van 80 meter lang en 60 meter hoog op de kant gezet. Het losgewicht van deze twee stukken alleen al betrof ruim 4.000 ton. 

Eerder werden al de andere brugdelen aangevoerd. Op de ontmantelingswerf van Jansen Recycling Group zal in samenwerking met sloopaannemer Vlasman het object de komende maanden verder ontmanteld en verkleind worden door te knippen en te branden. Het schroot wordt vervolgens als secundaire grondstof geleverd aan staalsmelterijen.

Eerder werden al bij Jansen Recycling Group autocarrier Baltic Ace, het stalen eiland van de Scheveningse pier en diverse andere grote offshore objecten ontmanteld. Het bedrijf richt zich steeds meer op de decommissioning markt. “Vanuit deze markt zullen de komende jaren aanzienlijke hoeveelheden schoot vrijkomen”, aldus Peter Roest; COO Jansen Recycling Group. 

Meer weten over Jansen Recycling Group?

Bekijk onze brochure:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Jansen Recycling Group
v. Leeuwenhoekweg 21
3316 AV Dordrecht

T. +31 78 - 652 26 33 info@jansengroup.com trade@jansengroup.com