T. +31 78 - 652 26 33

Mijn Jansen: Inloggen Aanvragen

 
 
 

Geuzencollege bezoekt Jansen Recycling Group

12 oktober 2017
In het kader van de Week van de Duurzaamheid hebben klas 1A en 1C van het Lentiz Geuzencollege op 12 oktober jl. de werf van Jansen Recycling Group bezocht.

De groep van 24 leerlingen heeft eerst een presentatie gekregen over belang van het recyclen van waardevolle grondstoffen zoals ijzer en metalen. Als je er oog voor hebt dan blijkt dat er ontzettend veel ijzer en metalen zijn, waar je ook komt. In huis zijn de radiatoren van ijzer, de wasbak van RVS en de deurklinken van aluminium. De fiets waar je op rijdt is van ijzer, net als de brug waar je overheen rijdt. Het is belangrijk om goed om te gaan met deze belangrijke grondstoffen, en ze steeds weer te recyclen.

Buitengewoon interessant voor de leerlingen om over de werf te lopen en de grote machines te zien. Vrachtauto's, overslagkranen, heftrucks en snijbranders, en als hoogtepunt de schrootschaar. In groepjes mochten ze even naast de schaarmachinist staan en de enorme kracht van de schaar voelen als er werd geknipt.

Ook bijzonder was het om naast de oude Botlekbrug te staan, die maandag 9 oktober jl. is aangekomen om te worden gesloopt. 

Bij vertrek kregen alle leerlingen een blik met stroopwafels mee. Een bezoek aan Jansen Recycling Group, da's andere koek! 

 

 

Meer weten over Jansen Recycling Group?

Bekijk onze brochure:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Jansen Recycling Group
v. Leeuwenhoekweg 21
3316 AV Dordrecht

T. +31 78 - 652 26 33 info@jansengroup.com trade@jansengroup.com