T. +31 78 - 652 26 33

Mijn Jansen: Inloggen Aanvragen

 
 
 

Aankomst Botlekburg in Vlaardingen

11 oktober 2017
Maandag 9 oktober is het eerste deel van de oude Botlekbrug aangekomen bij Jansen Recycling Group. De brug wordt gesloopt in samenwerking met Vlasman Sloopwerken op de ontmantelingswerf van Jansen Recycling Group in Vlaardingen.

Het eerste deel van de brug betreft de hef, het beweegbare middenstuk en weegt ca. 950 ton. De hijswerkzaamheden en het transport van Spijkenisse naar Vlaardingen is uitgevoerd door de Matador 3, de grootste bok van Bonn & Mees.

De komende weken worden de andere delen verwijderd en vervoerd naar Vlaardingen. Deze stukken (de aanbruggen) zijn fors groter en hoger dan het eerste deel en wegen rond de 2.000 ton per deel. Het totale gewicht van de Botlekbrug ligt rond de 6.000 ton.

In Vlaardingen wordt het eerste deel de komende weken verder ontmanteld en gesloopt. Het schroot wordt op maat geknipt en gesneden, om vervolgens te dienen als secundaire grondstof voor nieuw te produceren staal.

De ligging midden in de haven van Rotterdam, direct aan de Nieuwe Waterweg met een open verbinding met de Noordzee maakt de ontmantelingswerf een goede loslocatie voor grote, te ontmantelen objecten vanaf het water. 

Meer weten over Jansen Recycling Group?

Bekijk onze brochure:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Jansen Recycling Group
v. Leeuwenhoekweg 21
3316 AV Dordrecht

T. +31 78 - 652 26 33 info@jansengroup.com trade@jansengroup.com