T. +31 78 - 652 26 33

Mijn Jansen: Inloggen Aanvragen

 
 
 

Deel Scheveningse Pier gelost

26 augustus 2016
Donderdagavond 25 augustus jl. is met een drijvende bok een deel van de Pier van Scheveningen gelost in Vlaardingen.

Het betreft ‘Stalen Eiland’, wat door firma Kruiswijk is losgesneden. Op een ponton is het langs de kust via de Nieuwe Waterweg naar de ontmantelingswerf van Jansen Recycling Group gevaren. Het lossen van het ruim 1.000 ton wegende object is succesvol verlopen. Wat nu rest is de verdere ontmanteling en verkleining van de constructie. Het ijzer wordt vervolgens ingezet als een secundaire grondstof voor staalsmelterijen. 

In 2015 zijn op deze werf van Jansen Recycling Group de wrakdelen ontmanteld van de Baltic Ace, een in 2011 gezonken autocarrier. De werf is vanwege haar open verbinding met de Noordzee zeer geschikt om grote objecten zoals de Baltic Ace en dit deel van de Scheveningse Pier te ontvangen en te verwerken tot duurzame eindproducten. Door de state-of-the-art faciliteiten, zoals een gecertificeerd vloeistofdicht terrein, een eigen waterzuivering en moderne, volledig elektrische kranen en scharen wordt de constructie duurzaam ontmanteld. Het schroot wordt vervolgens als secundaire grondstof aan staalsmelterijen geleverd. Zo werkt Jansen Recycling Group aan haar visie 'werken aan een wereld zoals die bedoeld is'.

Meer informatie?

Neem contact op met de heer Peter Roest, +31 (0) 6 - 229 190 76

Meer weten over Jansen Recycling Group?

Bekijk onze brochure:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:
Jansen Recycling Group
v. Leeuwenhoekweg 21
3316 AV Dordrecht

T. +31 78 - 652 26 33 info@jansengroup.com trade@jansengroup.com